Friday, June 22, 2012

meh nak cita sikit apa aku rasa...


1) walaupun syg x prnah tgk comment2 b sbb b block syg,tp kat pic dia ada comment love u too...itu brmakna b comment i love u kat dia...sudi kan..masih sudi..sedangkan syg?

2) tahun ni saja, kita x berjumpa setengah tahun dah b...sedangkan dia, 4 kali dah b g jumpa dia...tp bukan itu yg syg sedihkan,malah,jawapan hby bila brcakap ngn syg...'klau dah xleh jumpa nk wat cmne lg?' itu jwpan b kan..mana pergi, 'syg...maafkan hby..hby tau syg rindu b..hby pun rndukan syg..nnt kita cuba usahakan ya..syg jgn merajuk,perasaan b pun sama syg...' syg x harapkan utk brjumpa hby...ckup sekadar pujukan nada lembut b pada syg...syg x lupa nada b pada masa tu...andai b tahu mengalirnya air mata syg bila dengarkan itu dari hby sndiri...

3) hby tahu apa perasaan syg nampak pic b berdua kat skype tu? hby tau apa yg syg rasa? syg teringat hby kata hby sibuk..hby xde masa utk syg..tp ambik gambar bersama dengan posing mcm tu ada masa b? jawapan b bergurau masa tu...b tau apa yg syg rasa? masa bergurau ngn syg pun xde masa tu mcm mne dengan orng lain b sempat bergurau b? 

4) hby ingt hari terakhir b bekerja b ckp b nak pergi ascot, b pening dalam bas..sedangkan hby duduk berdua dalam bas tu..hby tau apa syg rasa masa tu? hancur....

5) b tau masa syg beli keychain tu, perasaan syg kuat mngatakan ada sesuatu yg berlaku...bukan syg x pernah rasa..sumpah pernah,walapun nmpak mcm syg x pernah kisah n yakin hby xkan berpaling pada orang lain, hakikatnya firasat syg kuat....hby msg bgtau 'baik syg b ni beli keychain kat OKU'..syg baca msg tu dgn perasaan yg aneh...seolah2 hby ada buat slh pada syg....

6) b tau apa yang syg rasa bila kali pertama kita bergaduh dan tidak berhubung selama 2 hari? hmpir 3 thun xpernah terjadi pekara sebegitu...syg xleh hidup tng 2 hari tu hby...syg xtau mcm mne hby kat sana...

7) b tau apa perasaan syg bila hby pernah x bgtau kemana hala tuju hby...itu kali pertama hby berahsia dgn syg...xpernah kita bergitu...then hby tau apa perasaan syg bila hby pernah naik kereta n moto bersama? sdngkan hby prnah ckp klau syg ada kereta pun b xkan naik kereta tu...:(

8) kalau hby nak tau knp syg sygkan hbungan kita? kerana kita xpernah tpu sesama sndiri...xpernah x jujur...tp hby hncurkan semua 1st,sweater b..2nd pasal gambar tu...3rd....hmmmm tarikh anniversary...setahu syg hby jujur n mntak kebenaran syg 18/3/2012.... tp knp tarikh anniversary tu 17hb...sedangkan 17hb tu hby tengking2 syg..hby bgaduh ngn syg...so makna nya apa  ni? bercinta dulu baru bgtau syg ke? b tau apa yg syg fikir? syg fikir, persetujuan syg tu 1 bnda paling bodoh syg buat, sbb apa? sbb syg setuju atau tidak perhubungan tu sudah belaku! n b tau apa lg, mula2 syg baca tarikh tu 7/3..then esoknya 17/3..mne 1 yg betul? adakah 17 tu utk cover dr syg atau pun ia betul2 typing error? 

9) percayalah walaupun byk yg syg pendamkan tp itu utk kebaikan hby....dan percayalah tak pernah terlintas dihati syg utk mencari segala apa kesalah hby atau mancari segala perubahan b...bnda tu datang semula jadi..apa yang syg rasa itu lah yg sejujurnya...

10) mmg sifat syg ingin tahu tp sekadar ingin tahu..tp selalu secara x sengaja nya syg dapat tahu benda yang syg xnak tahu..syg selalu baca status2 fb dia, baca blog dia..tgk apa yg dia komen n syg perhatikan b slalu komen kat fb dia..fb syg? KOSONG dari hby..wlaupun org xtau spe b dihati syg tp dulu bole je komen or like apa2...hmmm...smpai 1 tahap syg x snggup nk bukak lngsung fb dia utk tgk apa lagi yg dia tulis..

11) syg xpernah kisah utk berkongsi, tp ADIL..tu yg syg mahu...kalau x mmpu, tggalkan salah seorang..dan org nya bukan syg, sbb apa? sbb syg xnak hby sedih bila di tinggalkan...biar syg yg jg hby..sbb syg tau syg xkan lepskan hby,xkan tnggalkan b...kecuali bila sudah smpai jodoh hby..tp hby x faham semua tu....hby xtau cara syg menyayangi orng..yg dah ckp syg akn syg b lbih diri syg sndiri..

12) hby tau bila hby main tarik tali mcm ni..perubahan b yang ketara tu sngt buat syg terseksa..kakak syg tu tau semuanya dan dia mmberi segala kekuatan pada syg...syg rasa marah dan dendam pada b..syg rasa nk salahkan semunya...tp syg tau tiada sape yg salah...mungkin syg yg bkn terbaik..xpndai jaga hby,xpernah faham b...syg tahu...:-(

13) buat masa sekarng hby tau apa yg syg rasa? cukuplah sakit yang syg rasa kan ini...biar syg tutup hati sayang daripada menyayangi orang lain....2 kali syg pernah disakiti dengan teruk..n b tau mana lebih teruk? DENGAN HBY....sbb apa? hby trlalu mnyanyangi syg smpai bila b lepaskan sakitnya sungguh mnyakitkan!..ex syg dlu mmg slalu sakiti syg sbb dia x mnyayangi n mnghargai syg spertimana hby...tu lah bezanya...

p/s: cukuplah...hatiku penat bila sudah pecah berkecai bukan dikutip utk dicantum semula malah dipijak2 lagi hingga lumat...:'( 

1 comments:

izzati husna said...

ckin.. una nangis baca apa yang ckin tulis ni. una faham. dulu una pernah rasa . serius una cakap ckin dh lakukan pengorbanan yg besar sgt2. ckin kalau ckin sygkan dia, ckin slow2 ubah dia.lelaki ni kadang2 perlu diajar. kalau masih ada rasa sayang dia pada ckin dia mesti akan sedar punya satu hari nanti,and i strongly believe that, that girl pun tak cintakan bf ckin mcm mana ckin cintakan bf ckin. be strong dear . :)