Tuesday, April 19, 2011

ok ckin..cukup2 mencekik..now its time tu diet!!

bosan kan..asyik mulut je berkata..sedar2 kan bila makin byk bercakap lg byk la kita mkn..pastu mkin gemuk la badan..haha

66 kilo ckin oi! 
macam mak org dah ko ni..ok arini my first day of dieting tau..tp bukan dgn jusmate5 sbb harga mahal la..n ada masalah teknikal skit..guna produk baru ni..xnak ckp nama produk dlu..klau berkesan baru la ckin promot..hehe..wish me luck ya..

TARGET LEMAK YG NAK DI BUANG: 10KG!

Chaiyoookk for my self..!
 :-)

Monday, March 21, 2011

JUSMATE5..IM COMING!!

Nak turunkan berat bdn ialah salah 1 azam tahun baru sy aritu..tp dah nk dekat april dah ni berat TAMBAH lg ade la!! 
aduh ckin2..selera mkn luar biasa pulak sejak akhir2 ni..
so mmg dah decide nk beli JUSMATE5 or lebih mesra sbg JM5..td luang masa nk dekat sejam nk tgk info psl jm5 ni..testimoni yg mmg merangsangkan minda n hati utk trus tekad utk mmbei..dipikir2 skrng mmpu ke sy nk berdiet
pagi: i peket jm5
lunch: sup2 or roti
dinner: buah2an
boleh ke cik ckin oi...?
jawapan nya mst lah boleh..org yg beratus kilo pun leh buat xkan sy xleh kot kan..hehe
tgh tggu alaun ni..dpt je alaun trus je bl ok..pastu nk diet n exercise..lapas seminggu ke seminggu sy update perubahan..huhu..
SEMANGAT!!! :-)


Sunday, March 20, 2011

setelah lama mnyepi diri..haha

salam..ceh3 mcm ade je kn org yg nk bc blog ni..xpelah..sbb ap lme xupdate sbb bz sgt3 sejak2 ni..bz nye kurang sikit je dr PM kita..haha..
hmmm nk cite ape ek?? 

nk ukirkan kenangan kat cni la..haritu jumpa si dia.melepaskan rindu yg berbulan lama nya..seronok n bahagia rasanya bila bersama..xpergi mne2 pun..hanya duduk setempat dan melepaskan rindu yg lama terpendam..selalu klau bila dia dah jauh dari pandangan mata akan mengalirlah air mata ini..yela nk mengenang bla lagi dapat berjumpa mesti sedih..bukan sng tau nk jumpa klau dah jauh..tp sy harap sy dah berjaya mmbuat dia x lupa pd hari kita jumpa baru2 ni kerana sy mmberi dia 1 hadiah kecil yg x berapa la mahal pun tp sy tau dia minat sgt ngn benda tu...suka tgk wajah terkejut dia bila dapt benda tu dan 1 kucupan pengharagaan diberikan pada sy..hehe..malu pulak :-) klau b bc ni,hope b suka benda tu..klau dah pndai main yg kecik tu nnt kita beli yg sederhana besar pulak tau!! syg beli bnda tu khas utk b bila b tertekan dgn keadaan tempat kerja yg x mnnetu tu..sehingga berjumpa lg...

Saturday, February 26, 2011

ok sangat malu...

as salam..hehe..malu ade rasa bersalah pun ade..bukan ape..
sebab... 


dah tulis utk luah2kan perasaan tp x sngka si dia terbaca...aduh...malu la syg,b ni...bukan ape perasaan tgh mara n sedih kan time tu..tp klau hby rasa kecik hati syg mntak maaf..bkn ade niat pape pun..sekadar utk meluahkan jer tau...
MAAF...:-)

Saturday, February 5, 2011

syg tau perasaan kita sama..

td borak2 ngn si dia sayu sgt hati..tahan sebak didada..esok dia nak balik dah..mmg la bukan xkn jumpa dah lpas ni..terkilan sbb ape yang di hajat kan tu x kesampaian..pastu pulak rindu tahap nak mati punya...

hmmm..xpe la..borak2 td mmg mcm xde pape..pastu kami tido bersama...dlm fon je ok..
pastu dah ckp gudnite sume dia cakap

sayang nnt klau ada rezeki kita akan jumpa ok...

ok,air terjun kat mata dah mula pasang..
cuba gak nangis secara bisu tapi...

ayat seterusnya,
sayang...sayang nangis eh...
xla mana ada..dah teresak2..
kantoi la pe lg..

dia ckp jgn la cmni syg..
b pun sedih jugak xdpt jumpa syg,tp syg jgn la nangis cmni..
buat b lg sedih..b x sengaja syg...
xpe la b...syg x nangis pun..syg ok..syg pluk b..kita tdo ok..

ok la....hati sy sudah d pujuk,sy tau dia pun rindu sy..tp apa2 pun keluarga kena di dahulukan..sy faham..
ok dah puas nangis..
tutup cite ini..!
salam...


p/s:   syg: wlaupun b jauh d mata tp b ttp dkt dihati syg..
        hby: syg sentiasa dihati dan fikiran hby...muahhhxxx!


berhenti berharap...



hmmmm...syg xdpt jugak tgk b...xpe la mungkin xde rezeki...
mungkin syg je yg berharap sgt sedangkan b x jnji pape pun..lagipun b dah mintak maaf kan..xpe la b xslah pun..syg cuba dah utk terima bnda ni...lpas nangis 1 malam..esok pagi syg akn OK! percayalah..

ntah la mungkin Allah menguji syg skrng...supaya syg akan tabah lepas ni..
sbb syg tau akn jd benda yg lg truk dari ni 1 ari nnt...

syg dah xde mood dah nk tgk cite tu b...wlaupun b kata b akn download nnt...syg xnak..sbb yg syg mintak ialah utk tgk d panggung wayang bersama b...

xpe la..benda tu skrng xkan terjadi dah..


hmmm...mungkin angin bayu tu xdpt nk smpaikan permintaan syg kat b sbb hari hujan...syg redhaaa...:'-(

angin bayu sampai kan lah permintaan ku....

sob sob sob..entry ini ditaip bersama titisan air mata...
bukan ape yg serius, cuma rindu yg teramat sangat...
syg nak sgt jumpa b,nak tgk cite tu  ngn b...alang2 kita dah dkt ni xleh ke curi masa skit je utk kite dua?
ye syg pham b byk acara lain yg bukn b rcang..b cuma ikut plan family je..

tapiiiii.......
b pun tau kan syg nk tgk cite tu kt wayang ngn b je...xnk ngn org lain..byk kl dah syg ckp..smpai thap dah ckp dah syg nk tgk cite tu sorng2 la dah xde yg teman sgt kan, boleh lg mcm xdpt ape yg syg cuba nk smpai kan....
HUBBYYYYYYY!!!
sayang nak jumpa b la!

arini b free wlau pun syg tau b penat smlm g berjalan..tp klau syg jd b..syg akn guna kan peluang ni utk jumpa b...tapi...

entah la..skrng syg nk g klcc...lagi sekali bg clue utk jumpa b...klau lah angin bayu dapat berbisik kat hati b..kita akan jumpa hari ini...klau x...

kita tunggu je entry lpas ni..

salam :'-(

Tuesday, February 1, 2011

cabaran semester ini...

klau dah nama pun belajar bukan nya senang mcm masak maggie kan..tapi xlah susah mcm nak kena bina klcc..haa mcm tu lah perumpamaan nya..haha..
ckin just nk cte pasal sem ni je..ckin bru je masuk sem 3 tp cabaran nya mcm dah sem 30..
eh ade ke 30sem? haha
sem ni ckin kena practical sambil blajar...kelas hari isnin, 2 subject...practical pulak ari rbu smpai lah hari sabtu...dapat rehat sehari je..so klau ada assignmnt ke dating ke ape ke..sume ari ahad, xpun selasa...allllllllllllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...mana cukupppppppppp!!! 

haaaa,puas jerit..geram tau x...tu lah rutin ckin skrng mengeluh je..sikap positif and sabar pun boleh terbang tau..
tp,klau asyik mengeluh je bnda ttp akn sama..kesimpulan nya ckin la kne dedikasi kan diri hari2...kena mantapkan kesabaran...dgn ini,kmatangan pun akan lebih..
matang ok..bukan TUA..haha..

yang xthan pressure lg apabila,semalam dapat msg ari lecture yang assignment deadline and final exam dpercepatkan...APA????!!!!

mcm mmpi tp realiti...ni la tgh pning mmikir ni..aduyai..elok2 exam bulan 3 trus jadi bulan ni..and baru dapat tau yang kami semua short sem skrng ni...aduh..pening la otak..cmne mnagement kolej ni..last minit bru inform..apa nak buat..nama pun student..ckin hanya mmpu bersabar,berusaha dan brdoa...
tolong doakan sama ya...tq!
salam:-D :-( :-) :-@

kita sama2 doakan....

ckin dapat cite ni pun dari blog org lain..yg ckin harapkan kita sama2 doakan agar suma akan okey kembali..xmau jadi truk lg...:-( aminnn....



KISAH SEBENAR DI EGYPT

Minta jasa baik semua yang berada di Malaysia,
Tolong, tolong, tolong, sebarkan pada semua.
Tingkatkan kesedaran.
Rakyat Malaysia di Egypt perlukan bantuan kerajaan.
Secepat mungkin.
Keadaan di Egypt adalah lebih buruk dari yg anda semua tahu.

Kami lihat, media utama di Malaysia tidak ketengahkan langsung hal Egypt.
Kata TPM, "Pelajar Malaysia selamat, tidak perlu dibawa pulang."

Please, jangan bergantung pada media tempatan dah.
Go online, bukak BBC, Al-Jazeera.
BUKA MATA, banyak lagi penting dari hal pilihanraya Tenang tu.

Kenapa, kenapa, student abroad je yg banyak sebarkan hal ni???
Lepas tu, keluarga pelajar Egypt yg kt Malaysia je risau.
Korang tak risau ke?
Tolong la, aku merayu ni.

Okay, wanna know the truth???

Airport di Alexandria dah tak boleh pakai.
Balai polis di sekitar Mansoura dan Alexandria dah dipecah.
Angkatan polis diarahkan untuk tidak mengawal, kononnya untuk susahkan lagi protes.
Penjara-penjara, yes, PLURAL, di sekitar Egypt dah dipecah masuk; lebih 6000 banduan terlepas di jalan-jalan Egypt.
Pelajar2 perempuan terpaksa bergantung dengan pelajar2 lelaki untuk mengawal rumah mereka.
picture credit to krisis mesir

Aduh, tak boleh tidur aku malam ni, menunggu updates dari Egypt.
Korang, please. Aku merayu ni. Sama2 kita tolong. InshaAllah, semua akan selamat.



post credit to umek.thanks for posting this babe. i wouldnt understand unless you post it. and im praying that my aunty and all malaysian at egypt is alright. amin.

and you. yang sedang membaca. please copy and paste entry ini di blog, di facebook, di twitter in everywhere social network you have.spread it please.
thank you. :'(

Sunday, January 30, 2011

tahap busy yang MAKSIMA!




sangat penat bila kita blaja and sambil buat practical..xmau cita pnjang2..bukan best pun...cuma pk nak study je kena tahan pressure kat tmpat practical...kat mana practical? kat cni...
ok,ni lambang nya...

ni pic nya..bukan menara bekembar tu ya...

ni view dari atas...cntik kan?

mmg cantik pada luaran...cantik lagi dari dalaman..tp yang mncantikkan dalaman masti la staff2 nya..ada yg ok and ada yg x kan..biasa lah adat bekrja..pada sy,kerja dlm tu best tp sangat memenatkan.aitulah cabarannya. nak tau apa kerja yang sy dan kawan2 sy buat?

jom kita tgk!
ok ini adalah official uniform utk new comers..exspecially ambassadors


ini pulak baju set-up... set up kje nya utk set-up tmpat2 event..angkat2 meja..susun,letak perhiasan sume..

ala2 bangla

ini pulak baju special skit la..utk serve para v.i.p

bju pun cntik kan..

tp klau dah kena pkai apron mcm ni bukan utk servr v.i.p ok..ini utk serve baverage!
bila pkai mcm ni mst ada cocktail part..so kena la serve alcohol...mcm kedai mamak pun ada..haha
waktu jadi bangla bersama2..haha


ni la kerja kami,bila pkai baju ni..

posing lagi...sempat!

bila pkai bju puih ini lah kerja nya...

dapat mkn 1 meal free...mmg sdap2 mknn nya...

ni pun kerja kami...

sepanjang practical ni byk la yg sy blajar, best  bila bekerja dgn leader yg best..xpayah nk tngking2 bagai..kitaorng student tp x bodoh n x degil...klau kitaorng dihormati mst kamu akan dihormati brganda2...
hmmm....sabar je la dgn dugaan and cabaran bila kena practical ngn study serentak..hanya kawan2 1 kolej jadi penguat utk kami teruskan...xlupa juga sokongan org tersayangs...
nnt kita update lg ya...

oh ya..mst trtanya2 covect ni tmpat apa kan..hehe..convention centre ni tmpat utk buat semua event yg korang nak..nak buat jmputan dari seorang ke beribu org pun boleh..ksimpulannya, covention cntre ni can make anything happened! best tau...harga pun msti lah best..hehe


p/s : utk brjaya kena lah jadi kuli dulu..bru leh jd manager atau general manager trus..hehe


Monday, January 17, 2011

segment gedik2...


sebenar nye tekanan banyak benda dlm minggu ni..practical dah la memenatkan..pastu alaunce x berbaloi...next week pulak dah exam..duit xde pulak minggu ni...masa nak study rasa cam terbatas sangat...toloang la ya Allah..tabah kan lah aku..bantu la aku..permudah kan segala pekara yang ingin aku lakukan..amin...
kesimpulan nya...
otak serabut+xleh pikir waras= jadi perangai gila
aktiviti= mekap tebal2,bergaya ala2 arab and posing maut...
hasil nya..huhu





juru mekap..cik anisah...bju hijau tu..







bila lg nk jd minah ala2 arab kan..huhuhuhu...
ok la..salam....:-P

Friday, January 14, 2011

semoga success..

pemberi semangat diri ku...ckin dah mula practical dah esok..so tabah la utk menempuh segala dugaan and cabaran ok..sy tau sy kuat...sy tau sy boleh...maklum la nak keje kat kuala lumpur convention centre ni mcm2 org yg kita akn jumpa..so chaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiyyyyyyyyyyyyyyoooooooooooooooooooookkkkkkkkkk!!!!!!
jerit depan cermin mcm ni..:-p
selama 4 bulan ari2 sy akn jerit cmni...ok x? haha

Wednesday, January 12, 2011

supriseee!!!

hai, hai , hai..
sepatut nye smlm update entry ni, tp smlm gduh pulak ngn cik b sy so xde mood la..arini dah ok so jom kita mulakan..yahooo...11.1.11 bday superwannie so kami rncang nak buat suprise party utk dia..bersama mami ain and syam(bf wannie)...

lokasi: mcd i0i mall..
masa: 6.15pm
keadaan: excited (bg kitaorg)
blur2..(superwannie)

video

sweeeetttt kan...ha wannie terkejut bruk ko dpt bunga.nak sgt kan dah dpt..sy and mami ain jeles je...mula lah sy jerit dlm hati cik B!!! syg nak bunga jugak...haha
mami ain straight kal papa ckap nak bunga jugakk!!! hahaa...
tipu jer!

lepas tu adalah sesi bergambar..:-)

semoga panjang umur,sentiasa dirahmati and berjaya dlm apa jua...

syam..ari2 kene romantik tau..klau baik bg ak bunga pulak..bunga taik ayam pun jd laa...haha

alololo..bucuk222...

tiga sekawan :-D
ok dah potong2 kek kitaorg pun beredar la dr ctu tggal kan merpati dua sejoli tu enjoy...and operasi seterusnya ngn mami ain bekear2 g balut present and tmpat dia ntah mne2 dah ade brng2 cleaner..haha


wannie..harap ko suke hadiah dr kami..:-)

rasa cam x complete kan xde tpung and telur..ape ingat xde ke? lagi kejam tau..ni plan kita budak 1 rmah pulak..best gile..first2 kitaorg ambik bear2 wannie and rendamkan ddlm air and tepung...bila wannie blik umah je kitaorng serang dia dgn tpung and tlur..dia lari..n xnak masuk umah,bila masuk2 umah je kami jadi beku kejap bila tgk dia masuk pkai helmet..hahahah...tp xde mkne nye..kitaorg bntai jugak...

hasilnya..haha!

sedih dengan bear2 nye yg kritikal lemas..

bergambar lg..

lu kena beb!
sebenarnya dia kena truk dgn kitaorng sbb nye wannie n suka sabotaj kitorg budak umah..so ari jadi dia ni dia d sabotaj habis2an dgn kitaorg..sebenarnya ada video tp sensor laa...kami seksi2..haha
wannie jgn lupakan hari ni tau smpai bila2...

salam...

Monday, January 10, 2011

nak tambah azam ni..huhu

hye..........mmg nak tmbah azam tp..
cik kiroro oi, byk duit ke? haha..jawapan nye..
yes sy tau sy xde duit..hukhukhuk..:-(
tp xkisah sgt sbb kan mmg x brape nak terpahat dihati lg...eh2 lupa lak nk bg tau ape azam nye..:-p
nak beli handphone baru..tp kan xde yg melekat di hati lg..sume sy dah usha dah..sume nye touch skrin and sy x minat sgt..ade la yang hp 1 ni sy minat..sony ericson VIVA PRO..jap eh klau ade pic la..nk korek2 kat google jap..

haaa..dia ade dua jenis..yg viva pro warna putih tu ade keypad nye..manakala yg hitam tu viva je,xde pro2 sbb xde keypad..mknenye full touchskrin la..
tp yg sleng nye ialah apabila kena pusing2 handphone bila ber3g..habis lah nnt x nmpak muka cik B sy..hehe.tergatal pulak dah..so REJECT LA..! hehe..mmg cantik and elegent tp cik kiroro ni cerewet..lgpun x suka sgt sony ericson..nak tmbah skit..cik B sy suka yg itam tu..hehe..sy pulak suka yg putih tu :-)

jadi..para2 pencipta handphone..cik kiroro waiting...kuikuikui...

salam!

Saturday, January 8, 2011

adakah saya seorang yang romantik? :-D

segment isi bakul angkat sendiri atau lebih letest masuk lif tekan sendiri...haha
sy seorng yg akan mnyayangi orng yg sy syg sepenuh hati and jiwa..and utk buat org tu gembira and bahagia, sy selalu suka buat suprise..janji dia happy sy seribu kali happy..hehe..antara suprise yg sy pernah buat antaranya.....

1) hantar birthday present and bg barang sy sendiri cam baju, and daun kering and sy tulis ayat cinta kat atas daun tu...pastu bg teddy bear kecik..

2) tmpah brng tu, sebuah mini album yg ada pic dia, family dia, and pic dgn sy kat dlm tu...sy pling suka buat benda2 custom choice ni sbb hadiah tu xkan dpt di miliki oleh org lain pun...makna nye xkan sama ngn org lain la..hehe

3)beli seutas jam yg mmg dia nak sgt and klau sy x poskan awal2 kat dia mst petang tu dia dah beli..hehe..sy pun ada 1.:-)

4) tulis nota penghargaan and selit kan dlm fail and suh dia cr smpai dpt nota tu, klau x dia x syg sy..hehe..

setakat ni, ni je yg sy buat utk dia..mmg byk yg terbuku d hati, tp byk jugak halangan nye..xpe azam baru yg terbaru..kumpul duit lg..hehehehehhe..knapa sy suka buat kejutan utk dia? sbb dia seoorng yg menghargai..:-p
x mcm ex sy yg sanggup buang dlm tong sampah hijau yg besar tu semua brg yg sy bg dia...

salam..:-)

Friday, January 7, 2011

aktiviti semalam d uptown setiawangsa...

pendek je entry ni....hehe
ckin selalu jugak g uptown setiawangsa..ape je ad kat ctu..xde pape yg best pun tp boleh la klau nk cuci2 mata..actually smlm g sbb nk buat facial kat 1 mini spa tu..tp kedai dia tutup..
tup2 ade pulak POCO-POCO kat ctu...
wah ni mmg xleh than ni..sbb ckin mmg minat gila poco2, dgr je lagu poco2 tu jantung dah mnari dlu..eh2 cmne jntung mnari ek..haha..
and nk cite mne blaja poco2..dari plkn la..blaja ngn jL kat ctu and lme2 dah pndai..and klau ckin nk keluarkan pluh ckin x suke nk lari ke joggng ke..penat and ckin xreti nk lari..nnt mst org gelak..hehe..

salam! :-)

Thursday, January 6, 2011

keluarga besar ku...

hai...hai..hai...
nak di jelaskan sikit la pasal family sy...ni bukan family sy je..ni trmasuk dgn keluarga besar...atuk,nenek,nenek sedara..sume2 sekali laaa...
ok, mula dgn family kecil..sy dilahirkan pada 6 ogos 1991..ayah sy melayu...berasal dari perak...
mak sy pulak asal nye keturunan india tetapi beragama kristian....
setelah jumpa ayah sy..mak sy kawin, n memeluk agama islam...

so xnak tulis lbih2 boring lak nnt kan..kita ikut je flow ni..hehe
my dad: ANUAR BIN MOHAMAD

yes,mr police man..so hati2 ya..anda sedang berkawan dengan anak polis ni..hehe

 
my mum: PRISCILLA CARMEN A/P CHARLES FRANCES RAJU (kristian name)
now: NUR AISYAH CARMEN BINTI ABDULLAH
well, nama carmen tu tetap di ambil sebagai tnda pnghormatan...

bekerja sbg guru tadika...40 thun tahun ni..:-)


sweet couple..    
 
adik lelaki sy...shahrul izwan..17 diz year..

percaya atau x, adik2 sy sume kaki gambar n posing nk maut je..xcaya, tgk ni..


shahrul izzal, 11 years old

nurul atasha 12 years old..
shhh..kakak nye la yg ajar..:-P

ok now kita move to mother side family..jgn pning or plik tau..sbb ini sume benar..

my grandpa and my grandma

my mum siblings...sebenarnya ada lg sorang my uncle..tp pic nye xde..

1st sister: yg baju pink tu..she married ngn indian..
2nd sister: yg bju merah tu..married ngn indian jugak..
3rd sister: my mum married ngn malay..
4th bro(bongsu) maried ngn  malay jugak..

ok ni pulak my cousins...

my 1st aunty family...diorng ni boleh ckap lebih dr 3 bahasa tau...BM,BI,TAMIL,MANDARIN AND SARAWAK..gila kan..

ok yg ni pulak my 2nd aunty childrens..xtrmasuk kami adik beradik yg sbuk kat ctu ok..hehe
dah habis dah bab2 cousin..
sekarng...

siapa pulak org putih ni? hehe..ini adik my grandapa..lupa siapa granpa sy..pergi scroll atas blik..npe my grndpa kulit gelap kan..sebb my moyang kawin 2..sorng lg matsalleh, sbb tu la dpt adik matsalleh..ala yg bju bunga2 merah tu..hehe..and husband dia org cina..klau pening g mkan panadol ya..haha 
ok,yg laki hensem tu kira pakcik sedara sy la kan..benjamin namanya,n yg cntik mnis tu allison..peramugari sekrng ni..and yg bongsu tu allan..form2 skrng..

so wktu CNY kami selalu dpt angpaw..hehe :-)
ok lah cukup buat pening2..haha..
now we move on to my dad side
haaa..simple je..sume malay..melayu sejati la..ni kami sepupu sepapat, maksu,pak ngah n mak cik..tp ada la yg ala2 anak mami la..mcm cina pun ada..biasa la..keturunan kan..
pic atuk and aki xde sbb dah arwah..so x smpat pun nak ambik pic..


ksimpulan nya: ceh skema, wlaupun warna kulit kita xsama tp mereka sume tetap keluarga dan darah daging sy..
 salam..:-D