Sunday, January 30, 2011

tahap busy yang MAKSIMA!




sangat penat bila kita blaja and sambil buat practical..xmau cita pnjang2..bukan best pun...cuma pk nak study je kena tahan pressure kat tmpat practical...kat mana practical? kat cni...
ok,ni lambang nya...

ni pic nya..bukan menara bekembar tu ya...

ni view dari atas...cntik kan?

mmg cantik pada luaran...cantik lagi dari dalaman..tp yang mncantikkan dalaman masti la staff2 nya..ada yg ok and ada yg x kan..biasa lah adat bekrja..pada sy,kerja dlm tu best tp sangat memenatkan.aitulah cabarannya. nak tau apa kerja yang sy dan kawan2 sy buat?

jom kita tgk!
ok ini adalah official uniform utk new comers..exspecially ambassadors


ini pulak baju set-up... set up kje nya utk set-up tmpat2 event..angkat2 meja..susun,letak perhiasan sume..

ala2 bangla

ini pulak baju special skit la..utk serve para v.i.p

bju pun cntik kan..

tp klau dah kena pkai apron mcm ni bukan utk servr v.i.p ok..ini utk serve baverage!
bila pkai mcm ni mst ada cocktail part..so kena la serve alcohol...mcm kedai mamak pun ada..haha
waktu jadi bangla bersama2..haha


ni la kerja kami,bila pkai baju ni..

posing lagi...sempat!

bila pkai bju puih ini lah kerja nya...

dapat mkn 1 meal free...mmg sdap2 mknn nya...

ni pun kerja kami...

sepanjang practical ni byk la yg sy blajar, best  bila bekerja dgn leader yg best..xpayah nk tngking2 bagai..kitaorng student tp x bodoh n x degil...klau kitaorng dihormati mst kamu akan dihormati brganda2...
hmmm....sabar je la dgn dugaan and cabaran bila kena practical ngn study serentak..hanya kawan2 1 kolej jadi penguat utk kami teruskan...xlupa juga sokongan org tersayangs...
nnt kita update lg ya...

oh ya..mst trtanya2 covect ni tmpat apa kan..hehe..convention centre ni tmpat utk buat semua event yg korang nak..nak buat jmputan dari seorang ke beribu org pun boleh..ksimpulannya, covention cntre ni can make anything happened! best tau...harga pun msti lah best..hehe


p/s : utk brjaya kena lah jadi kuli dulu..bru leh jd manager atau general manager trus..hehe


Monday, January 17, 2011

segment gedik2...


sebenar nye tekanan banyak benda dlm minggu ni..practical dah la memenatkan..pastu alaunce x berbaloi...next week pulak dah exam..duit xde pulak minggu ni...masa nak study rasa cam terbatas sangat...toloang la ya Allah..tabah kan lah aku..bantu la aku..permudah kan segala pekara yang ingin aku lakukan..amin...
kesimpulan nya...
otak serabut+xleh pikir waras= jadi perangai gila
aktiviti= mekap tebal2,bergaya ala2 arab and posing maut...
hasil nya..huhu





juru mekap..cik anisah...bju hijau tu..







bila lg nk jd minah ala2 arab kan..huhuhuhu...
ok la..salam....:-P

Friday, January 14, 2011

semoga success..

pemberi semangat diri ku...ckin dah mula practical dah esok..so tabah la utk menempuh segala dugaan and cabaran ok..sy tau sy kuat...sy tau sy boleh...maklum la nak keje kat kuala lumpur convention centre ni mcm2 org yg kita akn jumpa..so chaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiyyyyyyyyyyyyyyoooooooooooooooooooookkkkkkkkkk!!!!!!
jerit depan cermin mcm ni..:-p
selama 4 bulan ari2 sy akn jerit cmni...ok x? haha

Wednesday, January 12, 2011

supriseee!!!

hai, hai , hai..
sepatut nye smlm update entry ni, tp smlm gduh pulak ngn cik b sy so xde mood la..arini dah ok so jom kita mulakan..yahooo...11.1.11 bday superwannie so kami rncang nak buat suprise party utk dia..bersama mami ain and syam(bf wannie)...

lokasi: mcd i0i mall..
masa: 6.15pm
keadaan: excited (bg kitaorg)
blur2..(superwannie)

video

sweeeetttt kan...ha wannie terkejut bruk ko dpt bunga.nak sgt kan dah dpt..sy and mami ain jeles je...mula lah sy jerit dlm hati cik B!!! syg nak bunga jugak...haha
mami ain straight kal papa ckap nak bunga jugakk!!! hahaa...
tipu jer!

lepas tu adalah sesi bergambar..:-)

semoga panjang umur,sentiasa dirahmati and berjaya dlm apa jua...

syam..ari2 kene romantik tau..klau baik bg ak bunga pulak..bunga taik ayam pun jd laa...haha

alololo..bucuk222...

tiga sekawan :-D
ok dah potong2 kek kitaorg pun beredar la dr ctu tggal kan merpati dua sejoli tu enjoy...and operasi seterusnya ngn mami ain bekear2 g balut present and tmpat dia ntah mne2 dah ade brng2 cleaner..haha


wannie..harap ko suke hadiah dr kami..:-)

rasa cam x complete kan xde tpung and telur..ape ingat xde ke? lagi kejam tau..ni plan kita budak 1 rmah pulak..best gile..first2 kitaorg ambik bear2 wannie and rendamkan ddlm air and tepung...bila wannie blik umah je kitaorng serang dia dgn tpung and tlur..dia lari..n xnak masuk umah,bila masuk2 umah je kami jadi beku kejap bila tgk dia masuk pkai helmet..hahahah...tp xde mkne nye..kitaorg bntai jugak...

hasilnya..haha!

sedih dengan bear2 nye yg kritikal lemas..

bergambar lg..

lu kena beb!
sebenarnya dia kena truk dgn kitaorng sbb nye wannie n suka sabotaj kitorg budak umah..so ari jadi dia ni dia d sabotaj habis2an dgn kitaorg..sebenarnya ada video tp sensor laa...kami seksi2..haha
wannie jgn lupakan hari ni tau smpai bila2...

salam...

Monday, January 10, 2011

nak tambah azam ni..huhu

hye..........mmg nak tmbah azam tp..
cik kiroro oi, byk duit ke? haha..jawapan nye..
yes sy tau sy xde duit..hukhukhuk..:-(
tp xkisah sgt sbb kan mmg x brape nak terpahat dihati lg...eh2 lupa lak nk bg tau ape azam nye..:-p
nak beli handphone baru..tp kan xde yg melekat di hati lg..sume sy dah usha dah..sume nye touch skrin and sy x minat sgt..ade la yang hp 1 ni sy minat..sony ericson VIVA PRO..jap eh klau ade pic la..nk korek2 kat google jap..

haaa..dia ade dua jenis..yg viva pro warna putih tu ade keypad nye..manakala yg hitam tu viva je,xde pro2 sbb xde keypad..mknenye full touchskrin la..
tp yg sleng nye ialah apabila kena pusing2 handphone bila ber3g..habis lah nnt x nmpak muka cik B sy..hehe.tergatal pulak dah..so REJECT LA..! hehe..mmg cantik and elegent tp cik kiroro ni cerewet..lgpun x suka sgt sony ericson..nak tmbah skit..cik B sy suka yg itam tu..hehe..sy pulak suka yg putih tu :-)

jadi..para2 pencipta handphone..cik kiroro waiting...kuikuikui...

salam!

Saturday, January 8, 2011

adakah saya seorang yang romantik? :-D

segment isi bakul angkat sendiri atau lebih letest masuk lif tekan sendiri...haha
sy seorng yg akan mnyayangi orng yg sy syg sepenuh hati and jiwa..and utk buat org tu gembira and bahagia, sy selalu suka buat suprise..janji dia happy sy seribu kali happy..hehe..antara suprise yg sy pernah buat antaranya.....

1) hantar birthday present and bg barang sy sendiri cam baju, and daun kering and sy tulis ayat cinta kat atas daun tu...pastu bg teddy bear kecik..

2) tmpah brng tu, sebuah mini album yg ada pic dia, family dia, and pic dgn sy kat dlm tu...sy pling suka buat benda2 custom choice ni sbb hadiah tu xkan dpt di miliki oleh org lain pun...makna nye xkan sama ngn org lain la..hehe

3)beli seutas jam yg mmg dia nak sgt and klau sy x poskan awal2 kat dia mst petang tu dia dah beli..hehe..sy pun ada 1.:-)

4) tulis nota penghargaan and selit kan dlm fail and suh dia cr smpai dpt nota tu, klau x dia x syg sy..hehe..

setakat ni, ni je yg sy buat utk dia..mmg byk yg terbuku d hati, tp byk jugak halangan nye..xpe azam baru yg terbaru..kumpul duit lg..hehehehehhe..knapa sy suka buat kejutan utk dia? sbb dia seoorng yg menghargai..:-p
x mcm ex sy yg sanggup buang dlm tong sampah hijau yg besar tu semua brg yg sy bg dia...

salam..:-)

Friday, January 7, 2011

aktiviti semalam d uptown setiawangsa...

pendek je entry ni....hehe
ckin selalu jugak g uptown setiawangsa..ape je ad kat ctu..xde pape yg best pun tp boleh la klau nk cuci2 mata..actually smlm g sbb nk buat facial kat 1 mini spa tu..tp kedai dia tutup..
tup2 ade pulak POCO-POCO kat ctu...
wah ni mmg xleh than ni..sbb ckin mmg minat gila poco2, dgr je lagu poco2 tu jantung dah mnari dlu..eh2 cmne jntung mnari ek..haha..
and nk cite mne blaja poco2..dari plkn la..blaja ngn jL kat ctu and lme2 dah pndai..and klau ckin nk keluarkan pluh ckin x suke nk lari ke joggng ke..penat and ckin xreti nk lari..nnt mst org gelak..hehe..

salam! :-)

Thursday, January 6, 2011

keluarga besar ku...

hai...hai..hai...
nak di jelaskan sikit la pasal family sy...ni bukan family sy je..ni trmasuk dgn keluarga besar...atuk,nenek,nenek sedara..sume2 sekali laaa...
ok, mula dgn family kecil..sy dilahirkan pada 6 ogos 1991..ayah sy melayu...berasal dari perak...
mak sy pulak asal nye keturunan india tetapi beragama kristian....
setelah jumpa ayah sy..mak sy kawin, n memeluk agama islam...

so xnak tulis lbih2 boring lak nnt kan..kita ikut je flow ni..hehe
my dad: ANUAR BIN MOHAMAD

yes,mr police man..so hati2 ya..anda sedang berkawan dengan anak polis ni..hehe

 
my mum: PRISCILLA CARMEN A/P CHARLES FRANCES RAJU (kristian name)
now: NUR AISYAH CARMEN BINTI ABDULLAH
well, nama carmen tu tetap di ambil sebagai tnda pnghormatan...

bekerja sbg guru tadika...40 thun tahun ni..:-)


sweet couple..    
 
adik lelaki sy...shahrul izwan..17 diz year..

percaya atau x, adik2 sy sume kaki gambar n posing nk maut je..xcaya, tgk ni..


shahrul izzal, 11 years old

nurul atasha 12 years old..
shhh..kakak nye la yg ajar..:-P

ok now kita move to mother side family..jgn pning or plik tau..sbb ini sume benar..

my grandpa and my grandma

my mum siblings...sebenarnya ada lg sorang my uncle..tp pic nye xde..

1st sister: yg baju pink tu..she married ngn indian..
2nd sister: yg bju merah tu..married ngn indian jugak..
3rd sister: my mum married ngn malay..
4th bro(bongsu) maried ngn  malay jugak..

ok ni pulak my cousins...

my 1st aunty family...diorng ni boleh ckap lebih dr 3 bahasa tau...BM,BI,TAMIL,MANDARIN AND SARAWAK..gila kan..

ok yg ni pulak my 2nd aunty childrens..xtrmasuk kami adik beradik yg sbuk kat ctu ok..hehe
dah habis dah bab2 cousin..
sekarng...

siapa pulak org putih ni? hehe..ini adik my grandapa..lupa siapa granpa sy..pergi scroll atas blik..npe my grndpa kulit gelap kan..sebb my moyang kawin 2..sorng lg matsalleh, sbb tu la dpt adik matsalleh..ala yg bju bunga2 merah tu..hehe..and husband dia org cina..klau pening g mkan panadol ya..haha 
ok,yg laki hensem tu kira pakcik sedara sy la kan..benjamin namanya,n yg cntik mnis tu allison..peramugari sekrng ni..and yg bongsu tu allan..form2 skrng..

so wktu CNY kami selalu dpt angpaw..hehe :-)
ok lah cukup buat pening2..haha..
now we move on to my dad side
haaa..simple je..sume malay..melayu sejati la..ni kami sepupu sepapat, maksu,pak ngah n mak cik..tp ada la yg ala2 anak mami la..mcm cina pun ada..biasa la..keturunan kan..
pic atuk and aki xde sbb dah arwah..so x smpat pun nak ambik pic..


ksimpulan nya: ceh skema, wlaupun warna kulit kita xsama tp mereka sume tetap keluarga dan darah daging sy..
 salam..:-D

Tuesday, January 4, 2011

azam atau impian atau angan2...semuanya perlu di tunaikan..






20 sudah umur aku bha...hehe,sleng sabah pulak...
apa yg sy harap kan pd tahun 2011 ni hanya 1...untuk menjadi yg terbaik dah lebih baik dari tahun lepas...
untuk mnjadi yg trbaik itu mmg snang, tp cabaran2 n musibah atau ujian tu yg akan mnyukarkan kita utk mncapai apa yg kita ingin kan..so disini sy berharap akn kuat mnempuh segala pahit dalam kehidupan dan akan bertemu manis pda akhir stiap apa yg berlaku...ok2 itu secara dalaman..


mcm mne pulak dr segi luaran DAN kebendaan???

ha ni nk cite skit...
1) ingin menurunkan berat badan dr 66kg skrng ke 58kg...
dalam masa 4 bulan...
so di hujung bulan 4 sy akan pastikan 8kg ni akan hilang..

xpe, sy akan sntiasa pikir yg 8kg ni kecik je mcm bnda yg kat atas ni ha...



 2. nak beli DSLR hehe...


bukan murah harga nya ni, smpai dah mmpi2 dah ni nk beli DSLR sndiri...so sy bertekad utk mncipta 1 tabung utk beli DSLR sahaja...      


3.nak beli semua asscessory laptop kesayangan sy n yang paling diidamkan sekrang ialah.....

CRYSTAL LAPTOP SKIN, dah la pink..pic ni sy ambik kat google and bukan murah harga nya RM89.90...sy ni dah la suka bling2, so latop sy mst la bling2 jugak kan...susah nk dapat kat kl ni,merata dah cr..spe2 ad mklumat bg tau la eh...
4.nak bg present kat semua kwn baik sy utk bday diorng...supaya dpt blik wktu bday sy..ish ini azam yg x baik ni..hehe,gurau je...mmbuat org gmbira bila brkawan dgn sy adalah 1 kepuasan yg besar bg diri sy..
 
2011 ni byk perbelanjaan yg di perlukan...

5. nak jd kakak yg COOL,xnak garang2 dah...sbb die selalu pesan jgn marah2 adik selalu..dah degil marah la kan..ok2,kali ni akn marah adik secara lmbut dan sopan santun ok adik2 ku, diorng pun dah besar klau kita mara2 sgt nnt x suke pulak..

6. biarlah mnjadi luahan atau niat di hati sahaja...tp mmg nk beli sesuatu la utk org yg sy syg, mmg dia slalu pesan jgn bazir duit..ala sekali sekala buat die happy kan..ape salah  nye..hehe..ape bnda nya tu...tuuuut..xleh nnt x suprise..

ok,salam...:-)